Analiza slučajeva, izvještaji i kampanje u oblasti etike i usklađenosti.

PORODIČNE VEZE U PREDMETU (PPS: 3. dio)

U međuvremenu, nakon što smo objavili drugi tekst, saznali smo da je predsjednica Kantonalnog suda u Mostaru Rabija Tanović 21.11.2019. godine uputila ponovni nalog za hitno postupanje na ruke predsjednici Općinskog suda u Mostaru Divni Bošnjak i uredujućem sudiji u predmetu Nini Ratkušić, koje već 396 dana neopravdano i protivzakonito blokiraju proces protivizvršenja.

Pročitajte više

”LADICA” MODEL  OPSTRUKCIJE PRAVNE DRŽAVE (PPS: 2. dio)

U ovom tekstu ćemo predstaviti jedan od konkretnih primjera opstrukcije u ovom predmetu, koji je ujedno široko rasprostranjena praksa u bh.pravosuđu, a što smo simbolično nazvali ‘Ladica’. Ova praksa predstavlja brutalan i primitivan način zloupotrebe sudijske dužnosti. Podsjetimo se da ukupan period opstrukcije presude Vrhovnog suda Federacije BiH od strane Općinskog suda u Mostaru traje već 25 mjeseci.

Pročitajte više

POSLOVNO – PRAVOSUDNI SKANDAL U BIH 1. DIO

Net Consulting d.o.o. predstavlja domaćoj i međunarodnoj javnosti jednu od najvećih i po međunarodnim kriterijumima najodvažnijih poslovnih zloupotreba koja se ikad desila u Bosni i Hercegovini.Originalnost ove zloupotrebe se najviše ogleda u tome što se ista ne bi mogla realizovati bez opsežne i sinhronizovane asistencije Općinskog i Kantonalnog suda u Mostaru.

Pročitajte više

Istaknuti slučajevi

Vijesti

O nama

Etika.ba je portal namijenjen stručnoj javnosti koja je zainteresovana za više standarde etike i usklađenosti propisa u poslovnom sektoru, sistematsko i objektivno praćenje sudskih, upravnih i drugih postupaka a kako bi osigurali fer i pošten tretman prema svim akterima na tržištu BiH. U javni prostor donosimo analize o konkretnim slučajevima s posebnim fokusom na poštivanje etičkih standarda prilikom vršenja javne dužnosti a čime doprinosimo ispunjavanju misije Etika.ba

Copyright ©2021 Etika.ba ® Sva prava zadržana.