Analiza slučajeva, izvještaji i kampanje u oblasti etike i usklađenosti.

Slučaj Sarajevo Tower: FUP & OSA

U današnjem tekstu opisujemo ulogu Federalne uprave policije (FUP) i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u slučaju ‘Sarajevo Tower’, gdje je kao što smo već prethodno dokazali Tužilaštvo KS postupilo po lažnoj krivičnoj prijavi.

Pročitajte više

Učenik Slavko pobijedio višegradskog kadiju

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je 22.juna ove godine ukinuo prvostepenu presudu Osnovnog suda u Višegradu sudije g. Osmana Rahmanovića kojom su direktor, pedagog i još osam profesora Srednjoškolskog centra Rudo oslobođeni krivice za nesavjestan rad u službi kada su prekršena prava učenika Slavka Mrševića.

Pročitajte više

Etika opet jača od laži, birokratizma i nepravde

Tuženo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Javna ustanova Srednjoškolski centar Rudo su pravomoćno proglašeni KRIVIM za: ‘diskriminaciju nad učenikom Slavkom Mrševićem na način da su učeniku na početku 2016/2017.godine bez donošenja ikakvog formalnog akta o tome uskratili pravo da pohađa nastavu.

Pročitajte više

Istaknuti slučajevi

Vijesti

O nama

Etika.ba je portal namijenjen stručnoj javnosti koja je zainteresovana za više standarde etike i usklađenosti propisa u poslovnom sektoru, sistematsko i objektivno praćenje sudskih, upravnih i drugih postupaka a kako bi osigurali fer i pošten tretman prema svim akterima na tržištu BiH. U javni prostor donosimo analize o konkretnim slučajevima s posebnim fokusom na poštivanje etičkih standarda prilikom vršenja javne dužnosti a čime doprinosimo ispunjavanju misije Etika.ba

Copyright ©2021 Etika.ba ® Sva prava zadržana.