Analiza slučajeva, izvještaji i kampanje u oblasti etike i usklađenosti.

Pravna neukost ili svjesno kršenje Zakona tuzlanskog glavnog tužioca

Net Consulting d.o.o. Sarajevo je podnio disciplinsku prijavu protiv g.Tomislava Ljubića, glavnog tužioca u Tuzli, zbog istupa u javnosti u vezi predmeta “Tuzla kvarc”, koji je okončan pravosnažnom oslobađajućom presudom. Svojom izjavom je narušio povjerenje javnosti, kredibilitet Tužilaštva Tuzlanskog kantona, ali i osnovne principe tužilačke etike.

Pročitajte više

NOVA POBJEDA ETIKE U PRAVOSUDNOJ LAKRDIJI BIH

Kao javni zastupnik ugrožene strane u slučajevima kada različiti državni dužnosnici krše zakone, očekuju mito i poklone, ponašaju se neprofesionalno i neetično, kada bahato i arogantno nanose štetu legalnim i legitimnim pravima treće strane, kada štite ‘kolege’ prestupnike kako bi zataškali slučaj na štetu treće strane, kada manipulišu i namjerno krivo tumače zakone i propise, tada slučajevima pristupam u tri faze:

Pročitajte više

COD Luna demaskirala navode Tužilaštva TK

Šta je sve glavni kantonalni tužilac Tužilaštva TK Tomislav Ljubić prešutio na press konferenciji o ‘Tuzla kvarcu’ i online-peticiji COD Luna održanoj 16.03.2016. godine? Šta stoji iza optužbi i satanizacije Tuzla kvarca, firme-prijavitelja korupcije i nevladine organizacije COD Luna?

Pročitajte više

Istaknuti slučajevi

Vijesti

O nama

Etika.ba je portal namijenjen stručnoj javnosti koja je zainteresovana za više standarde etike i usklađenosti propisa u poslovnom sektoru, sistematsko i objektivno praćenje sudskih, upravnih i drugih postupaka a kako bi osigurali fer i pošten tretman prema svim akterima na tržištu BiH. U javni prostor donosimo analize o konkretnim slučajevima s posebnim fokusom na poštivanje etičkih standarda prilikom vršenja javne dužnosti a čime doprinosimo ispunjavanju misije Etika.ba

Copyright ©2020 Etika.ba ® Sva prava zadržana.