Analiza slučajeva, izvještaji i kampanje u oblasti etike i usklađenosti.

Tačka na “i”: Ustavni sud BiH razmrsio poslovno-pravosudni skandal u Mostaru (PPS: 13.dio)

Nakon 12 tekstova/analiza u serijalu “Poslovno pravosudni skandal” u Mostaru i velikom interesovanju javnosti zbog ovog slučaja, stavljamo tačku na i kako i glasi simbolično naziv ovog serijala. Epilog pravimo, ne zbog toga što nema više materijala za pisanje, naravno da ima ali upravo iz razloga da ne bismo išli u nedogled, odlučili smo da zaokružimo ovaj serijal.

Pročitajte više

IMA NADE, POKRENULO SE PRAVOSUĐE U BIH (PPS: 10.dio)

Deseti, jubilarni nastavak serijala ‘Poslovno-pravosudni skandal u BiH’  objavljujemo ranije, kako bismo čitaoce blagovremeno informisali o novim dešavanjima u predmetu. Ono što ćemo izvijestiti u ovom nastavku serijala svjedoči da ima nade da se i u BiH napravi funkcionalan sistem i da se trebamo boriti za to, jer je to naša država.

Pročitajte više

Nije Milan Tegeltija kriv za sve! (PPS: 8.dio)

U osmom tekstu ćemo predstaviti analizu uzroka krize pravosuđa u BiH, sa posebnim osvrtom na fenomen “dubokog pravosuđa” (eng. deep justice). Sredinom 2019. godine, bh. javnost je opravdano bila fokusirana na dobro poznati skandal predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije

Pročitajte više

PARA VRTI GDJE BURGIJA NEĆE (PPS: 6. dio)

U 6. nastavku ćemo predstaviti metodu sistematskog djelovanja s ciljem umanjenja mogućnosti da međunarodna banka bar djelimično umanji štetu koju je pretrpjela postupajući po nezakonitim presudama Općinskog i Kantonalnog suda u Mostaru.

Pročitajte više

Istaknuti slučajevi

Vijesti

O nama

Etika.ba je portal namijenjen stručnoj javnosti koja je zainteresovana za više standarde etike i usklađenosti propisa u poslovnom sektoru, sistematsko i objektivno praćenje sudskih, upravnih i drugih postupaka a kako bi osigurali fer i pošten tretman prema svim akterima na tržištu BiH. U javni prostor donosimo analize o konkretnim slučajevima s posebnim fokusom na poštivanje etičkih standarda prilikom vršenja javne dužnosti a čime doprinosimo ispunjavanju misije Etika.ba

Copyright ©2021 Etika.ba ® Sva prava zadržana.