Analiza slučajeva, izvještaji i kampanje u oblasti etike i usklađenosti.

“Sarajevo Tower”: Marifetlukom protiv sarajevske sudinice Ivane Krželj (SST 3. dio)

Pandorina kutija podnošenja niza tužbi i protutužbi navedenih suinvestitora počinje u mjesecu maju 2020.godine, kada je ANS Drive odlučio da prvi pokuša preuzeti projekat preko Suda. Od tada se postavlja pitanje ko od navedenih stranaka, zbog propusta druge strane da izvrši ugovorene i preuzete obaveze, opravdano traži raskid Ugovora. Od tada kupci očekuju da se radovi nastave kako bi se useli u svoje stanove.

Pročitajte više

Faktor.ba i tužilac Sanin Bogunić: Rizik od dosluha (SST 2. dio)

U utorak 03.novembra 2020.godine, novinar portala www.faktor.ba g-din Admir Drinjaković je uputio telefonski poziv prema direktoru firme Korekt d.o.o. g-dinu Bojanu Bajiću i pitao da li je zainteresovan da odgovori na nekoliko pitanja u vezi Analize zastoja u gradnji objekta ‘Sarajevo Tower’, te reakcije kompanije ANS Drive na Analizu i nakon toga odgovora Korekt-a na reakciju ANS Drive-a.

Pročitajte više

SLUČAJ: Investitor u raljama banana države (SST 1. dio)

Etika.ba objavljuje analizu zastoja o gradnji „Sarajevo Tower“ koju je Korekt d.o.o. Sarajevo dostavio akterima u projektu 13.oktobra 2020. godine. Zbog velikog interesovanja javnosti, kupaca, građevinske i pravosudne zajednice, te zbog rizika od korupcije u pravosuđu, opravdano je i u javnom interesu objaviti ovaj specijalistički izvještaj u cjelosti na sud javnosti. U nastavku čitajte o konfliktu suinvestitora Smart Invest d.o.o. sa generalnim izvođačem radova ANS Drive d.o.o. i podizvođačem fasaderskih radova Euro Profil d.o.o. U Analizi saznajte o ulozi banaka Sberbank BH d.d. i Sparkasse bank  BH d.d., kao i ulozi tužioca Tužilaštva KS Sanina Bogunića.

Pročitajte više

Istaknuti slučajevi

Vijesti

O nama

Etika.ba je portal namijenjen stručnoj javnosti koja je zainteresovana za više standarde etike i usklađenosti propisa u poslovnom sektoru, sistematsko i objektivno praćenje sudskih, upravnih i drugih postupaka a kako bi osigurali fer i pošten tretman prema svim akterima na tržištu BiH. U javni prostor donosimo analize o konkretnim slučajevima s posebnim fokusom na poštivanje etičkih standarda prilikom vršenja javne dužnosti a čime doprinosimo ispunjavanju misije Etika.ba

Copyright ©2021 Etika.ba ® Sva prava zadržana.